Beansmith´s výběrová káva Atunkaa W-Decaf, 250 g
Kód: 7233Detailní popis produktu
Kávová zrnka k nám dorazila od kolumbijské společnosti Siruma. Ta byla založena před pěti lety s cílem spolupracovat s nedostatečně rozvinutými zemědělskými komunitami v Cauce, Caldasu a Tolimě. Název společnosti pochází z domorodého jazyka Wayuunaiki a znamená “nebe a obloha”.
Káva Atunkaa bez kofeinu představuje závazek společnosti Siruma k transparentnosti a spravedlivým cenám pro zemědělce. Pochází z Asociace pro mír ve střední Cauce (ACC) v Piendamó v provincii Cauca. ACC založil místní farmář, který chtěl kávě odrůdy Castillo přidat hodnotu a zajistit stabilní příjem, aby se sousedé vyhnuli nelegálním plodinám.
Po klasickém promytém zpracování následoval proces zbavení kofeinu:
Sugar Cane Decaf Proces:
Káva nejprve prochází napařováním při nízkým tlaku, aby se odstranil pergamen. Poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě.
Extrakt (přirozeně získaný z fermentace cukrové třtiny a nikoli z chemické syntézy) se poté naplní předpřipravenou kávou, která se několikrát promyje přírodním ethylacetátovým rozpouštědlem, aby se kofein snížil na správnou úroveň. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je káva přesunutá do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a káva se suší na 10 až 12%.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.