Farma / Zpracovatelská stanice:
Sestry Juana a Minga Mendez jsou čtvrtou generací pěstitelek kávy, které žijí a hospodaří v Chichimes v Huehuetenangu po většinu svého života. V roce 2010 se sestry staly prvními producentkami, které začaly spolupracovat s Rosma Coffeelands na propagaci své kávy. Od té doby úspěšně vyvážejí své kávy pod vlastním jménem a dostávají férové ceny, které jim umožňují reinvestovat do své farmy.
Odrůda:
Zpracování:
Juana a Minga ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na své farmě. Třešně se suší na terasách. Každou hodinu třešně shrabují, aby zajistily rovnoměrné sušení, a na noc je přikrývají, aby se zabránilo kondenzaci. Po usušení se třešně balí do pytlů a skladují v mlýně v Huehuetenangu, kde je chladné počasí a nízká vlhkost ideální pro skladování kávy. Káva zde odpočívá přibližně 3 měsíce, než se vyloupne a připraví na vývoz.