Beansmith´s výběrová káva Corazon de Jesus, 250 g

Kód: 9030
360 Kč
Skladem (3 ks)
Možnosti doručení
Akce 2+1 zdarma

Black Friday platí od 15. do 24. 11.

Každý 3. produkt v košíku, ten nejlevnější, máte od nás zdarma.

Nevztahuje se na dárkové vouchery, jídlo a nápoje v papírenské kavárně.

Naše první letošní káva z Guatemaly je od sester Mendez a je jako dělaná pro sychravé podzimní počasí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farma / Zpracovatelská stanice:

Sestry Juana a Minga Mendez jsou čtvrtou generací pěstitelek kávy, které žijí a hospodaří v Chichimes v Huehuetenangu po většinu svého života. V roce 2010 se sestry staly prvními producentkami, které začaly spolupracovat s Rosma Coffeelands na propagaci své kávy. Od té doby úspěšně vyvážejí své kávy pod vlastním jménem a dostávají férové ceny, které jim umožňují reinvestovat do své farmy.

Odrůda:

Bourbon je nejznámější z odrůd pocházející z stejnojmenného rodu Bourbon. Jedná se o vysokou odrůdu, která se vyznačuje relativně nízkou produkcí, náchylností k nejčastějším chorobám a vynikající kvalitou šálku. Francouzští misionáři přivezli tuto odrůdu na počátku 17. století z Jemenu na ostrov Bourbon (dnes Réunion) – a dali jí tak dnešní jméno. Až do poloviny 19. století Bourbon ostrov neopustil. Od poloviny 19. století se však tato odrůda rozšířila do nových částí světa, protože misionáři se snažili uchytit v Africe a Americe. Kolem roku 1860 byl Bourbon dovezen do Brazílie, odkud se rychle rozšířil na sever do dalších částí Jižní a Střední Ameriky, kde se pěstuje dodnes. V Latinské Americe je dnes z velké části nahrazen odrůdami, které z něj pocházejí (zejména Caturra, Catuai a Mundo Novo). 

Zpracování:

Juana a Minga ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na své farmě. Třešně se suší na terasách. Každou hodinu třešně shrabují, aby zajistily rovnoměrné sušení, a na noc je přikrývají, aby se zabránilo kondenzaci. Po usušení se třešně balí do pytlů a skladují v mlýně v Huehuetenangu, kde je chladné počasí a nízká vlhkost ideální pro skladování kávy. Káva zde odpočívá přibližně 3 měsíce, než se vyloupne a připraví na vývoz.

Doplňkové parametry

Kategorie: DÁRKY
Doporučený způsob přípravy: Filtr
Kofein: Ano
Metoda zpracování: Natural
Typ pražení: Filtr
Země původu: Kostarika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz