Ke každému sešitu, zápisníku nebo diáři nyní tužka jako dárek. Jen do neděle 22. 9.

Jak správně používat inkoust pro plnicí pera: Průvodce pro začátečníky

Používání plnicího pera může být elegantním a uspokojujícím zážitkem, pokud víte, jak správně používat inkoust. Tento průvodce vás provede základními kroky, jak připravit pero, naplnit ho inkoustem a zajistit, aby psalo hladce a bez problémů.

Novinky kaš-mi-daš (7)

1. Příprava plnicího pera

Před naplněním pera novým inkoustem je důležité ho důkladně vyčistit. To pomáhá zabránit mísení starého inkoustu s novým, což by mohlo ovlivnit kvalitu psaní. Stačí pero propláchnout vlažnou vodou a nechat ho vyschnout anebo můžete použít naše speciální mýdlo a dopřát peru lázeň.

2. Správné dávkování inkoustu

Při plnění pera inkoustem je nejlepší naplnit zásobník pouze do dvou třetin. Předejdete tím únikům inkoustu a zajistíte plynulý tok během psaní. Pokud pero přeplníte, může dojít k prosakování inkoustu na hrot a papír.

Novinky kaš-mi-daš (8)

3. Tipy pro plynulé psaní

Pokud inkoust neplyne hladce, zkuste pero držet v různých úhlech. Někdy stačí změnit sklon pera, aby se inkoust začal správně uvolňovat. Další tip je nechat pero stát s hrotem dolů na pár minut, což pomůže inkoustu rovnoměrně rozprostřít.

Závěrem

Správné používání inkoustu není jen otázkou techniky, ale také péče a pozornosti k detailům. Dodržováním těchto jednoduchých kroků můžete zajistit, že vaše plnicí pero bude psát hladce a bez problémů. Pro další tipy a rady, jak pečovat o své pero a inkoust, sledujte náš blog. 

 

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz