Ke každému sešitu, zápisníku nebo diáři nyní tužka jako dárek. Jen do neděle 22. 9.

Jak správně skladovat inkoust: Tipy pro dlouhou životnost a zachování kvality

Správné skladování inkoustu je klíčové pro zachování jeho barvy a kvality. Inkoust, který je správně skladován, vám poskytne nejlepší výsledky při psaní a bude vám sloužit déle. V tomto článku se podíváme na to, jak správně skladovat inkoust, aby zůstal čerstvý a neztratil svou kvalitu.

1. Skladování inkoustu v temnu a chladu:

Inkoust by měl být skladován mimo dosah přímého slunečního světla, které může způsobit blednutí barvy. Uchovávejte lahvičku s inkoustem na chladném a tmavém místě, jako je zásuvka nebo skříňka. Sluneční světlo a teplo mohou degradovat kvalitu inkoustu a snížit jeho trvanlivost.

2. Optimální teplota pro skladování inkoustu:

Teplota hraje důležitou roli při skladování inkoustu. Ideální je pokojová teplota mezi 15 a 25 stupni Celsia. Vyhněte se extrémním teplotám, které by mohly způsobit srážení nebo zkapalnění inkoustu, což by ovlivnilo jeho konzistenci a barvu.

Novinky kaš-mi-daš (11)

3. Jak zabránit kontaminaci inkoustu:

Při používání inkoustu dbejte na to, aby hrot pera a uzávěr lahvičky byly čisté. Zabráníte tak kontaminaci inkoustu, která by mohla ovlivnit jeho barvu a kvalitu. Kontaminovaný inkoust může vést k problémům s tokem a výslednou kvalitou psaní.

Závěrem:

Správné skladování inkoustu vám zajistí, že jeho barva zůstane jasná a jeho konzistence optimální po dlouhou dobu. Chcete-li se dozvědět více o péči o vaše plnicí pero a inkoust, podívejte se i na naše ostatní články na blogu nebo sledujte naše sociální sítě. 💙

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz